Egészség

A medve szájába tette a kezét, hogy megmeneküljön

Bedugta a karját a rátámadó grizzly medve szájába egy szarvasvadász, hogy öklendezést előidézve megrémissze és elijessze az állatot.

 A 26 éves Chase Dellwo íjpuskával vadászott testvérével Choteau város környékén a montanai hegyekben, amikor egy szarvascsordát űzve szembetalálta magát egy hím grizzlyvel.

Egy méterre volt a 180 kilogrammos állattól, amikor meglátta őt. Az állat aludt, és nem vette észre a vadászt, Dellwo szerint azért, mert a térség havas volt, esett az eső, és nagyon erős szél tombolt.

Forrás: Wikipedia/
Forrás: Wikipedia

A vadász elkezdett hátrálni, ám a medve felébredt, rátámadt, ledöntve őt a lábáról, és beleharapott a fejébe. “Elengedett, de még mindig rajtam volt, olyan hangosan üvöltött, amilyet még soha nem hallottam” – idézte fel Dellwo.

A medve megmarta a lábát, elkapta őt újra, és a levegőbe repítette. Amikor újra támadott, a vadásznak eszébe ötlött egy korábbi történet, amelyet egy újságban olvasott. “Emlékszem egy cikkre, a nagymamám adta a kezembe nagyon régen. Arról szólt, hogy a nagy testű állatoknak nagyon rossz a természetes reflexük az öklendezésre. Ezért jobb karomat ledugtam a torkán” – mesélte. A dolog működött, a medve elengedte a férfit és elcsörtetett. 

Forrás: greatfallstribune
Forrás: Great Falls Tribune /Jo Dee Black

A vadászt testvére vitte kórházba. Összevarrták fejét és ellátták sebeit. “Szeretném mindenkivel tudatni, hogy nem a medve a hibás. Ő ugyanúgy megijedt, mint én” – hangoztatta később Dellwo.
Vadőrök közölték, hogy nem szándékoznak befogni vagy megölni az állatot, mivel az védekezésből és nem támadó ösztönből cselekedett. “Ha meg akarta volna ölni a vadászt, megtette volna” – hangsúlyozta Bruce Auchly, a montanai hal- és vadvédelmi szolgálat szóvivője.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top