Egészség

Belehalt a medúzacsípésbe egy turista

14 hónapon belül ez volt a harmadik halálos kimenetelű kockamedúza-csípés Thaiföldön.

A világ egyik legveszélyesebb mérgű állataként számon tartott kockamedúza csípésébe halt bele egy 20 éves német nő Thaiföld egyik népszerű üdülőszigetén. A nőt esti fürdőzés közben marta meg az állat Koh Szamui szigeténél. Az áldozat egy barátját a kezén csípte meg egy medúza, de ő túlélte a szerencsétlen találkozást.

Idén augusztusban ugyancsak kockamedúza-csípésbe halt bele egy thaiföldi nő a Koh Phangan üdülőszigeten, ahol egy évvel korábban egy ötéves francia kisfiú esett áldozatául a világ egyik legveszélyesebb mérgű állatának. 

Belehalt a medúzacsípésbe egy német turista Thaiföldön

Medúzák általában az esős évszakban, nagyjából júniustól októberig fordulnak elő a thai vizekben és kockamedúzákkal nem találkozni az ország legtöbb részén.

Az elmúlt hét évben azonban megnőtt a számuk, egyebek közt a globális felmelegedés, az élelmet kereső állatokat a sekélyebb vizek felé csalogató szemét és a medúzákkal táplálkozó tengeri teknősök számának megcsappanása miatt.

A kockamedúza csápjai akár a három métert is elérhetik, csípése olyan kínzó fájdalmat okoz, hogy az áldozatok többsége először sokkot kap, majd belefullad a vízbe. Akik mégis kijutnak a partra, azokkal általában az állat halálos mérge végez, amely azonnal megtámadja a szívet és az idegrendszert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top