Egészség

Megnyílt az első online klinika – webkamerával vizsgál a doki

A betegek webkamera segítségével kerülhetnek kapcsolatba az orvossal. Az online klinika szolgáltatása egyelőre ingyenes.

Megnyílt az első online klinika a 67 milliós Hunan tartomány székvárosában, Csangsában, ahol a betegek és az orvosok az interneten, webkamera segítségével kerülhetnek kapcsolatba. A kísérleti szolgáltatást a több mint hétmilliós település egy egészségügyi intézménye indította hangsúlyozottan pszichiátriai és pszichológiai rendeléssel, de más hétköznapi panaszokkal is fordulhatnak orvoshoz a páciensek.

Ezt a rendelési formát elsősorban konzultációs céllal és az “általános”, krónikus és mentális betegségekkel kapcsolatos panaszokkal hozzájuk fordulók számára indították, azaz olyan helyzetekre, amikor nem szükséges fizikai beavatkozás, vizsgálat, és nincs vészhelyzet. Példaként említették a magas vérnyomást és a cukorbetegséget. A szolgáltatás egyelőre ingyenes, de a tervek szerint az online orvosi konzultációkért később díjat fognak felszámolni.

Megnyílt az első online klinika

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top