Egészség

Teljes életmódváltás 5 perc alatt?

Alig tudunk beszélni az orvosunkkal az 5 perces találkozások alkalmával. Sokan csak ennyit tudnak beszélni a szakorvossal akkor is, ha teljes életmód- és étrendváltásra lenne szükség a tünetmentes, egészséges élethez.

Ennyi idő jut arra, hogy elmondja a doktor, hogy mi a betegségünk lényege, milyen kezelést ajánl, milyen diagnosztikus eljárások szükségesek még, milyen életmódváltásra van szükség, hogy akár a tünetmentesség is elérhető legyen.

Csupán ennyi idő alatt arról is kell beszélni, hogy mi várható, ha nem váltunk, ha nem diétázunk, a diétát milyen szigorral kell betartani. Ennyi idő alatt beszélhetjük meg, hogy milyen egyéb vizsgálatok szükségesek ahhoz a későbbiekben, hogy ellenőrizhessük, jobb-e a helyzetünk. A kapott vizsgálati eredmények részletes átbeszélésére is csak ennyi idő van. Pedig öt perc arra is kevés, hogy a leleteket az orvos áttekintse, és valami okosságot javasoljon. Magánrendelésen azért minden más.

A folytatásért kattints az Allergia caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top