Egészség

“Ha valaki akar valamit, akkor a fájdalom nem tántorítja el” – Zagyvai Gábor testmódosító

Gábor több mint 10 éve kezdte, először hegtetkókat csinált, később pedig jöttek az egyre extrémebb dolgok is, mint például a kukoricacső. A legtöbb eljárást magán is kipróbálja, szerinte ha valaki akar valamit, akkor a fájdalom nem tántorítja el tőle.

Mindig ezzel akartál foglalkozni? Vagy véletlenül csöppentél bele? 

Minden 11 évvel ezelőtt kezdődött, amikor egy nagyon jó barátom azzal a felkiáltással, hogy “Szerintem te ezt bevállalod!”, megkért arra, hogy csináljak neki egy hegtetkót. Soha nem csináltam ilyet, elkezdtem utánaolvasni, videókat nézni, és aztán vettem steril szikét, fertőtlenítőszereket és belevágtam. Otthon, az ő szobájában csináltuk, és egész jó lett. Akkor egyébként reklámszervező szakra jártam, de a hegtetkók annyira megtetszettek, hogy elkezdtem gyakorolni magamon. Aztán csináltam másoknak is, és folyamatosan fejlesztettem a tudásomat, főleg külföldi mesterekkel leveleztem, mert itthon akkoriban ilyet még csak én csináltam. Aztán jött a húgom, ő füllyukasztást akart. Mindig jött valaki, így kezdődött. A lábamon már alig látszanak a kezdeti hegtetkós próbálkozások, mert kifehéredtek, a kézfejemen viszont van egy, azt meg tudom mutatni. Ez egyébként az egyik kedvenc motívumom: koncentrikus körök.

gallery item
Megnézem
Összes kép (5)
gallery item

"Ha valaki akar valamit, akkor a fájdalom nem tántorítja el"

Fotó megosztása:

A tetoválásaidnak  van jelentésük vagy egyszerűen csak tetszenek?

Is-is. A koncentrikus körök sok helyen előfordulnak rajtam: a karomon, a könyökömön. Számomra ez egy szent jel, az univerzum egységét jelképeziezt a szimbólumot nagyon szeretem. De van rajtam dobókocka, ami a szerencsére utal, a mellkasomon a munkám eszközei láthatók: a tű és a szike. Nagyon szeretem a mandalákat, a hátamon is az lesz, csak még nincs kész. A nyakamon is mandala van. Az ujjamon van egy bandatetkó, annak a csoportnak a jele ez, amelyikkel összehaverkodtam, és együtt is csinálunk suspensiont, azaz kampón lógást. Aztán van egy LET GO feliratom is, ez a Harcosok Klubjából van, és arra emlékeztet, hogy nem árt néha hátrább lépni, bár én magam szeretek mindent irányítani. Aztán vannak olyan dolgok is rám varrva, aminek nincs jelentésük, egyszerűen tetszenek.

A testmódosításokba miért kezdtél bele? Miért vágynak erre az emberek?

Nagyon egyszerű: olyan testet akarnak, amelyik tetszik nekik, amelyikben jól érzik magukat, ami kifejezi az egyéniségüket. A cél az, hogy boldogabbak legyenek tőle. Segítek valóra váltani a vágyaikat, én is azért változtatok a külsőmön, mert így jobban tetszem magamnak. Például van egy conch tágítóm, a fül középső, porcos részébe behelyezett tágító.

Fájt?

Minden fáj, kicsit, nagyon vagy irtózatosan. De a legtöbb embert ez nem tántorítja el. És nézd, akár másképpen is tudom használni ezt a lyukat. Így nem kell keresnem a tollat… Persze, ez vicc, de szerintem jól néz ki. A fültágítómat is szeretem, de lehet ennél sokkal nagyobbat is hordani. A kitágított cimpáktól mostanában sokan szeretnének megválni, erre is van lehetőség, hiszen fülrekonstrukcióval is foglalkozom, ezt külföldön egy konferencián szoktam oktatni is.

A nyelvkettévágás egy igen érdekes dolog – és bár divatosnak nem mondanám – egyre többen kérik.

Persze ezek olyan dolgok, amelyeket vagy profi módon művel valaki, vagy hozzá se kezdjen. Egy óra alatt megvan maga a “műtét”, de csak 10 nap után szedem ki a varratokat és kb. egy hónap, mire teljesen meggyógyul a nyelv. Vállalom implantátumok beültetését is, a legkülönbözőbb helyekre. Legtöbbször kézfejbe vagy karba szokták kérni, előtte megbeszéljük, hogy hol és milyen legyen, aztán megrendelem az implantátumot. Ha szerintem túl nagyot akar a vendég, vagy rossz helyre, akkor lebeszélem róla, és általában hallgatnak rám. Ki is ki lehet venni ezeket az implantátumokat, de ez nem mindig egyszerű.

Fotó: Zagyvai Gábor Facebook
Fotó: Zagyvai Gábor – Facebook

Hol tanultad meg mindezt? Van ilyen suli? Kell ehhez egyáltalán papír?

Egy sterilizációs tanfolyamot el kellett végeznem, de tulajdonképpen ennyi. Ez a sima tetováláshoz nem kell, mert ott egyszer használatos eszközökkel dolgozik az ember, az összes többihez viszont elengedhetetlen. A Föld bármely pontján az emberek, akik a testmódosításokkal foglalkoznak, vagy teljes hozzáértéssel teszik ezt, és olyan munkákat csinálnak, ami makulátlan, vagy pedig jobb, ha el sem kezdik.

Ezeket a dolgokat nem lehet iskolában megtanulni, viszont egy orvos nem fog megcsinálni pl. egy kettévágott nyelvet, így az ember, akiben ez a vágy él, keres egy testmódosítót, aki bizonyítottan profi ebben. Fontos hogy ez az illető megfelelő ismeretekkel rendelkezzen az anatómiáról, sebgyógyulásról, megfelelő rálátása legyen a higiéniai szemléletre, a vérrel terjedő fertőzésekre és ezek megállítására. Nekem a vendégeim biztonsága és egészsége a legfontosabb, ezért csak olyan dolgot csinálok meg, ami tökéletesen tud gyógyulni, és utána azt az ember élete végéig büszkén viselheti. Minden tetoválónak megvan a saját stílusa, és személy szerint absztrakt, minimál stílusban szeretek alkotni. Nem vagyok képzett rajzoló, olyasmit nem vállalok el, amit nem tudok megcsinálni.

Fotó: Zagyvai Gábor Facebook
Fotó: Zagyvai Gábor – Facebook

Intim piercingeket is csinálsz, ugye?

Igen, persze. Nekem is van három intim piercingem, és elég sokan szoktak ilyen dolgokat kérni tőlem, fiúk-lányok egyaránt. A másik eléggé elterjedt dolog férfiaknál a golyóbeültetés péniszbe, ilyenkor titánból készült 6 mm-es golyókat teszek be a pénisz bőre alá, és a végeredmény – ha sok golyót helyezek be – olyan, akár a kukoricacső. Sok lány vendégem is van, aki szereti magát ilyen módon díszíteni. Általában aki eljön, az már tudja, hogy mit szeretne, és nem szégyenlősködik, és a fájdalmat is vállalja. Volt már 65 éves vendégem is, aki intim piercingre jött.

Mi az, amit nem vállalsz el?

Volt már aki lábujj-amputációra kért, erre természetesen nemet mondtam. Aztán egy másik fickó azt akarta, hogy nyissam meg a húgycsövét hátul, hogy a herezacskója mögött tudjon pisilni. Ez, bármennyire is meglepően hangzik, megoldható és viselhető dolog, de mivel nem vagyok benne semennyire jártas, nemet mondtam. Egy harmadik pasi USB portot akart a fejébe ültettetni velem – ez a kérés számomra sem volt teljesen világos. Mostanában sokan érdeklődnek a szemgolyó-tetoválás iránt is, de ezt sem vállalok, mert nem tudni, hogy mi lesz vele 10-20 év múlva, hiszen ez még egy nagyon friss dolog, nincsenek hosszú távú hatásvizsgálatok erre az érdekes beavatkozásra. Mellékhatása is lehet ennek a dolognak, pl. hogy a festékanyag megfestheti a szem körüli bőrszövetet, ami egy életre nyomot hagyhat.

Miért vállalsz kampón lógásokat? Te is kipróbáltad?

Külföldön láttam, és a spirituális élmény miatt tetszett meg. Háromszor lógtam, kétszer háton, egyszer a könyökeimnél fogva, most nyáron volt a harmadik. Különleges élmény volt, mert először iszonyúan fáj, aztán kizárod a fájdalmat a fejedből és egy módosult tudatállapotba kerülsz. Egészen fantasztikus! Negyedóra-húsz perc alatt el lehet jutni ebbe a tudatállapotba, és nagyon jó, de nem tudom elmondani, hogy pontosan milyen, ezt ki kell próbálni.

Főleg bemutatókon kíváncsiak erre az emberek, de lehet itt, a szalonban is lógni, ha valaki szeretne, csak be kell jelentkezni. Ezek a speciális Gilson-kampók kifejezetten erre a célra készültek Olaszországban, titánból, általában ezt használom a lógatásoknál. Ez tömegeket soha nem fog vonzani, de aki egyszer elhatározza, hogy kipróbálja, az előbb-utóbb megteszi. A sebek nagyon gyorsan begyógyulnak, az élmény viszont örök. Külföldön sokkal többen lógnak, mint itthon, ez egy viszonylag új dolog. Van egy lány, aki annyira imádja ezt a típusú fájdalmat, hogy havonta legalább egyszer eljön lógni, és 30-40 perceket is kibír felfüggesztve. Amikor először lógtam, akkor egyáltalán nem féltem, de volt bennem egy kis drukk, izgalom, hogy milyen lesz. A suspensionról már egyébként novella is született, Kis Nóra Titanilla írta.

gallery item
Megnézem
Összes kép (13)
gallery item

"Ha valaki akar valamit, akkor a fájdalom nem tántorítja el"

"Ha valaki akar valamit, akkor a fájdalom nem tántorítja el"

gallery item
gallery item
gallery item
gallery item
gallery item
gallery item
gallery item
gallery item
gallery item
gallery item
gallery item
gallery item
gallery item
Fotó megosztása:

Mi teszi ki a munkáid legnagyobb részét?

Leginkább tetoválok meg piercingeket teszek be, a legkülönbözőbb helyekre. Havonta egy-két hegtetkót csinálok, és évente körülbelül 3 implantátumot ültetek be. A fiataloknál 10-ből 7-nek már van tetoválása, és három meg szeretne, szóval tetkót nagyon sokan viselnek és sokan vágynak rá. Örülök, hogy ez a dolog ma nagyon népszerű, hiszen amit manapság a tetoválók és a testmódosítók tudnak művelni egy emberi testen, az művészet. Én 17 múltam, mikor az első tetoválásomat csináltattam, a legtöbb gyereknek ilyenkor kezd el motoszkálni a fejében, hogy kéne egy piercing, egy fültágító, egy tetkó. 

Megbámulnak az utcán?

Igen, de már megszoktam.Én is megbámulom azt, akin valami tetszik, ez természetes. Nem azt látom a szemekben, hogy hülyének tartanak, inkább kíváncsiak vagy tetszik. Már a szüleim is megszokták a külsőm, és nagyon büszkék arra, amit elértem. Egy dolog fontos, ha valaki ezekkel a dolgokkal, tetoválással, piercinggel szeretne foglalkozni, akkor keressen valakit, aki meg tudja tanítani mindenre, ami ehhez kell, hiszen nem a legjobb módszer saját magunktól rájönni a dolgokra, mert ezzel maradandó károsodást okozhatunk a vendégeinkben. Vannak tréningek, amelyek segíthetnek a higiéniai szempontok megtanulásában, és vannak mesterek, akiktől a szakmai fogásokat meg lehet tanulni. Mindig felelősséget kell vállalnunk a bennünk megbízó vendégek épségéért és a munkáért, amit mi készítünk el!

Szóval, a te példádat ne kövesse senki? Hiszen éppen így kezdted…

Ja, tényleg! Nem!

 Olvass hasonlókat még az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése