Egészség

3 tipp a könnyű ébredéshez

Már a Nap első sugarai is energetizálják egész lényünket, de valószínűleg teendőid miatt korábban kelsz a Napnál. Az éltető energia megléte nélkül nehezen indulunk neki a napnak, s legszívesebben csak lustálkodnánk a meleg paplanba burkolózva. Viszont az iskola, a munka nem vár, tartanunk kell időbeosztásunkat. Ha meg akarjuk könnyíteni az ébredés viszontagságait, érdemes kipróbálni néhányat a következő tippek közül.

1. Ébresztő

Az első inger, amit a külvilág felől kapunk, valószínűleg az ébresztőnk. Márpedig az első benyomás rányomhatja bélyegét egész napunkra. Fontos, hogy olyan ébresztőt válassz magadnak, aminek felcsendülésekor nyugalom és jó érzés fog el. Ne ragaszkodj az előre beállított, gépi hangzású zenékhez! Keress valami lágy, meditatív zenét, ami fokozatosan erősödik, vagy szerkessz egyedi ébresztőt! Ha bírod az ilyesmit, használhatsz motiváló szöveget is, esetleg alávágva a kiválasztott zenével. Erre ma már nagyon egyszerű lehetőségeid vannak.

2. Ráhangolódás

Ha elkapkodod az ébredést, a kelletlenség érzésével kezdesz neki a napnak. Mielőtt kimásznál az ágyból, hagyj időt magunknak! Fordulj a hátadra, és még egy kicsit hagyd elernyedni az izmaidat, vagy végezz légzőgyakorlatokat, hogy energetizáld magadat. Ha álmodtál, idézd vissza a tartalmát, merengj el rajta egy kicsit. Esetleg gondold végig a napi teendőket is, de ne aggodalmaskodva! Biztasd magad a feladatok jó teljesítésére.

3. Nyújtózás

Alvás közben izmainknak nincs munkájuk, ellazult állapotban vannak az egész éjszaka folyamán, úgyhogy érdemes átmozgatni őket. A nyújtózás felér egy reggeli tornával. Újra aktivitást adunk izmainknak, így a vér és az oxigén olyan testrészeinkhez is eljut, ahonnét azelőtt megvontuk. Ha így kezdjük a napot, hamarabb ébredünk fel, több energiát nyerünk, és lendületesebben tudjuk végezni feladatainkat.

7 tipp a könnyű ébredéshez

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top