Egészség

Egy autista kislány a Szezám utca új lakója – képek

Juliát, az új szereplőt az autizmus megbélyegzése ellen küzdő kampány részeként mutatják be

Új szereplője van a Szezám utca gyerekek számára készülő digitális és nyomtatott kiadványsorozatának: egy autista kislány, Julia. A gyermekeknek szóló sorozat alkotói elmondták, hogy az új szereplőt az autizmus megbélyegzése ellen küzdő kampány részeként mutatják be. Egyúttal abban is bíznak, hogy Julia bevezetése a történetekbe segít majd az autistákkal foglalkozóknak, így a családjaiknak is.

Egy autista kislány a Szezám utca új lakója

A Szezám utca Juliája olyan kislány, aki “egy kicsit másként tesz dolgokat”, amikor Muppet-barátaival, Elmóval és Abbyvel játszik. Julia a Szezám utca tévésorozatában nem jelenik meg, csak a digitális és nyomtatott mesekönyvekben.

Segítség az autista gyerekes családoknak

A Szezám műhely Láss csodát minden gyerekben! elnevezésű kezdeményezése keretében az autizmussal élőkkel nap mint nap foglalkozóknak, találkozóknak is segítséget nyújt online anyagaival. Tájékoztatójuk 2 és 5 év közötti autista gyereket nevelő családoknak szól, és olyan témák is szerepelnek benne, mint a fogmosás, az étteremben elköltött ebéd vagy az úttesten való átkelés. Az új szereplővel készült kiadványok gyakorlati példákat is lefestenek. Az egyik alkalommal például Julia csapkodni kezd, de Elmo nem néz rá neheztelve – ahogy az a valóságban gyakran előfordul –, hanem elmagyarázza, hogy ez most azt jelenti: Julia izgatott.

Egy autista kislány a Szezám utca új lakója

Olvass még az autizmusról az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top