Egészség

A szaloncukor nyomokban egeret tartalmazhat

A Nébih szakemberei egy Pest megyei szaloncukorgyártó üzemben tartott ellenőrzés során egy fuldokló egeret találtak a fondantban. Viccesen megjegyezték, ez a szaloncukor nyomokban egeret tartalmazhat.

Október közepén tartott ellenőrzést a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatósága az egyik Pest megyei szaloncukorgyártó üzemben.

Az édesipari üzemben bőven akadtak legyek, méhek, de még rágcsálók is. A szakembereket mégis az a látvány döbbentette meg a leginkább, amikor azt látták, hogy a fondantban épp egy egér fulladozik. A szaloncukrot takarítatlan helyiségekben, koszos, rozsdás gépekkel, berendezésekkel állították elő. Az alapanyagraktárban egy használaton kívüli targoncát is tároltak.

A NÉBIH ellenőrei több mint 11 tonna lejárt szavatosságú, jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszer-alapanyagot, gyártásközi selejtet és jelöletlen, lejárt fondant-t foglaltak le, és semmisítettek meg. Az üzem ellen az eljárás még folyamatban van, az viszont már most is biztos, hogy a cég milliós nagyságrendű bírságra számíthat.

További Nébih-vizsgálatokról az NLCafén

Forrás: NÉBIH

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top