Egészség

Tested 7 jele, amit nem szabad figyelmen kívül hagynod

Ha bármilyen kellemetlen tünetet észlelünk, gyakran nem figyelünk oda rá.

Most olyan tüneteket sorolunk fel, amik felett nem ajánlatos elsiklani.

A tested 7 jele, amit nem szabad figyelmen kívül hagynod

Fáradtság

Ezekben a napokban, gyakran fordul elő fáradtság, de ha pihenés után és egész nap fáradt vagy, az azt jelenti, hogy az agyad nem működik megfelelően. És olyan komoly betegségeket is jelezhet, mint a pajzsmirigyprobléma, tehát nem ártana orvoshoz fordulni.

Kiütések a mellen

Ha pöttyök jelennek meg a mellbimbón az Paget-kórt jelezhet, ami az emlőrák vagy más betegség előfutára lehet. Ez a betegség kiszáradás jeleit vagy pikkelyes lepedéket okoz, de általában csak az egyik mellbimbón. Ha bármilyen kipirosodást vagy hámlást látsz, azonnal fordulj orvoshoz.

Lila végtagok

Ha lilulnak a végtagok, az dermatomiozitiszt jelez, ami a mögöttes izomszövet gyulladása miatt alakul ki. Gyakran akkor jelentkezik, ha a test más területén rákos elváltozás (petefészek, tüdő, hasnyálmirigy, Non-Hodgkin limfóma) jelent meg, és ez a szervezet immunreakciója a daganatra.

Fájdalom mozgás után

Persze, ismerjük a “nincs fájdalom, nincs fejlődés” szólást, de ez nem mindig van így. Az erős fájdalom általában sérülés jele.

Szabálytalan székletürítés

Alkalmanként megjelenhet szabálytalanság a székletürítésben, de ha heti háromnál kevesebbszer látogatjuk meg a mosdót, az nem jó jel. A krónikus idiopátiás székrekedés (CIC) vagy az irritábilis bélszindróma (IBS) mind-mind ilyen jeleket produkál, de ha orvoshoz fordulsz, ő segíthet a bajon.

Nagyon erős fejfájás

Gyakori jelenség a fejfájás, de ha olyan erősen jelentkezik, hogy az szinte elviselhetetlen, akkor van ok az aggodalomra. Az agyi aneurizma viszonylag ritka, de úgy emlegetik, mint “a legrosszabb fejfájás, amit valaha éreztem”. Ha ezt érzed, vagy a fájdalom miatt hányingered lesz, esetleg homályos látás kínoz, azonnal fordulj orvoshoz.

Ritkuló haj

Érdemes odafigyelni a hajhullásra, ha ritkul tőle a hajkoronád. Jelezhet belgyógyászati problémákat, mint például a pajzsmirigybetegség vagy más autoimmun betegségek. Persze a hajhullás tápanyaghiány jele is lehet, érdemes B- vagy D-vitamint szedni, sőt nem árt, ha megnézeted, rendben vannak-e a hormonjaid.

Forrás: Bustle.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top