Egészség

Napi 9 órát töltenek a média használatával a tinik

Naponta közel 9 órán keresztül használják a média különböző csatornáit a tizenévesek – derült ki egy friss, amerikai kutatásból, melyben több mint 2600 fiatalt kérdeztek meg a médiafogyasztási szokásairól.

A tinik kétharmada mindennap hallgat zenét, 58 százalékuk pedig naponta néz tévét is. Közösségi oldalakat 45 százalékuk használ napi szinten, de csak 36 százalék nyilatkozott úgy, hogy ezt a tevékenységet kifejezetten élvezi is.

A tizenéves fiúk jobban szeretnek videojátékokat játszani, mint a hasonló korú lányok: míg előbbiek átlagosan 56 percet töltenek ezzel naponta, utóbbiak csak 7 percet. A lányok viszont a közösségi oldalakon lógnak több időt a fiúknál.

Napi 9 órát töltenek a média használatával a tinik

A megkérdezettek fele bevallotta, hogy leckeírás közben is bekapcsolja a tévét vagy csekkolja a közösségi oldalakat, 76 százalékuk pedig zene mellett készíti el a házi feladatát. A tinik fele úgy véli, hogy a zenehallgatás segíti a tanulás során, és csak 6 százalékuk érzi úgy, hogy akadályozza.

Forrás: Time.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top