Egészség

6 jel, hogy túl sokat iszol

Egy bor a vacsora mellé lehet, hogy sok? Vagy már az ebédhez is iszol egyet? Megmondjuk, hogyan jelez a tested, ha túl sok alkoholt iszol.

Van néhány teljesen egyértelmű jele annak, hogy többet iszol a kelleténél, de mondunk néhány olyat is, amikről nem biztos, hogy tudod, hogy azok is az alkoholtól jelentkeznek.

6 jel, hogy túl sokat iszol

1. Kijön belőled az állat
Na igen, ez talán az egyik legegyértelműbb jel, ha olyan dolgokat csinálsz, amiket egyébként nem szoktál.

2. Hétvégi harcossá változol
Ha minden hétvégén iszol egy vagy két estén át, az bizony már sok a testednek. Nemcsak könnyen válhatsz alkoholistává, de növeled ezzel a cukorbetegség esélyét is.

3. Csak azért iszol, hogy jobb kedved legyen
Vigyázz, ez az első lépcsőfok az alkoholizmus felé.

4. Sok dolgot felejtesz el
Nem, most nem az úgynevezett black outra gondolunk, amikor valaki annyit iszik, hogy nem emlékszik, mi történt vele részegen. Persze ez is jele annak, hogy sokat ittál, de amikor már a hétköznapokban is jelentkezik memóriazavar, az már figyelmeztet arra, hogy kevesebbszer kellene alkoholt fogyasztanod.

5. Amikor bűntudatod van másnap
Ilyenkor jelez a tested, hogy vissza kellene venned az alkoholfogyasztásból.

6. Amikor a közeli barátaid, rokonaid figyelmeztetnek
Na igen, ez az, amit leggyakrabban annyival letudunk, hogy biztos, csak akkor érzik jól magukat, ha bántanak. De nem, hidd el, hogy ők jót akarnak! Azért mondják, hogy ne csússz le. Szeretnek téged, és segíteni akarnak. Ráadásul külső szemlélőként gyakran reálisabban látják az életed, mint te magad.

Olvass még az alkoholról:

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top