Egészség

Fronthatás, enyhülő időjárás, havazás – ilyen lesz a hétvége

Hó volt, hó nem volt. Így kezdjük a hétvégi időjárás cikkünket. Bár érkezik az enyhülés, azért az Alföldön lehet számítani a havazásra. A frontérzékenyek pedig készülhetnek.

Bár mostanában nem így éreztük, de a hétvégén enyhülés áll be az időjárásban az Időkép szerint. Országos Meteorológia Szolgálat közleménye szerint pedig melegfront jellegű hatást tapasztalhatunk. Előfordulhat fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Gyakoribb lehet a lázas állapotok, illetve a gyulladásos és fertőző betegségek fellépése. Csökkenhet a koncentrálóképesség.

De lássuk, milyen időre is számíthatunk szombaton. A Duna vonalától keletre, valamint a nap első felében délnyugaton eső, havas eső, északkeleten és néhol az Alföldön hó várható. Az ország nagy részén borongós marad az idő, csak nyugatabbra szakadozhat majd fel a felhőzet. A helyenként szeles időben délután 4-8°C-ot mérhetünk, hajnalban -3, +2 fok várható – írja az Időkép.

Fronthatás, enyhülő időjárás, havazás - ilyen lesz a hétvége

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top