Egészség

Így használd helyesen a szemcseppet!

Biztosan te is használtál már szemcseppet. Most megtudhatod, hogyan használd helyesen.

Amikor ég vagy viszket a szemed, a szemcsepp enyhülést nyújthat. De nagyon sokan használják rosszul a szemcseppeket, ami lassíthatja a gyógyulást vagy károsíthatja a szemet.

Elmondjuk, hogyan kellene jól használni.

Így használd helyesen a szemcseppet

Először is most kezet a szemcseppezés előtt, különösen ügyelve arra, hogy jól lemosd a szappant is a kezedről, és töröld szárazra.

Utána dönstd hátra a fejed vagy feküdj le. Ezután húzd le az alsó szemhéjad, és ha remeg a kezed, a cseppet tartó kezet támaszd meg a középső ujjaddal a homlokodon.

Ezután közelítheted a cseppentőt vagy a tubust a szemedhez, de soha ne érintsd hozzá a szemedhez.

Ha a szemcseppet sikerült a szemgolyó mellé cseppenteni, akkor csukd be a szemed pár másodpercre, hogy ne folyjon ki belőle. Itasd fel a szem körüli felesleges gyógyszert egy tiszta zsebkendővel.

Majd mindezek után újra moss kezet.

Ha pedig allergia kínoz vagy belement bármi a szemedbe, nagyon óvatos vízsugárral le is zuhanyozhatod a szemed, de nagyon figyelj, ne legyen túl erős a vízsebesség, mert az is megsérheti a szemgolyó finom bevonatát.

Olvass tovább szem témában!

Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top