Egészség

Tinderen jelezheted, ha majd szervdonor szeretnél lenni

Meglepő helyen kampányol a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat a szervdonáció mellett. A híres randi alkalmazással, a Tinderrel fogtak össze.

A brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat kampánya arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy mennyire fontos a szervdonáció, vagyis a szervadományozás. A következő két hétben a Tinderen nemcsak jobbra vagy balra lehet húzni a leendő vagy éppen nem leendő randipartnerek fotóit, hanem jelezni is lehet egy új funkcióban, hogy a szervadományozás támogatója a tinderező.

Tinderen jelezheted, ha majd szervdonor szeretnél lenni

 A brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat azért a társkereső mobilalkalmazáson népszerűsíti a szervdonációt, mert szeretné, ha minél több fiatal csatlakozna. Nagy-Britanniában az utóbbi évtizedben most először csökkent az átültetésre felajánlott szervek száma.

Tinderen jelezheted, ha majd szervdonor szeretnél lenni

Hírességek is beszálltak a kampányba, ha valaki “összemeccsel” velük Tinderen, akkor egy üzenetet kap, miszerint: “Bárcsak ennyire könnyen találnánk mindenkinek életmenő szervet”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top