Egészség

A kávézás csökkentheti a mell méretét – 5 tipp, mit tegyél kávéivás helyett

Svéd kutatók felfedezték, hogy a kávézás csökkentheti a mell méretét. Ha ez tényleg így van, akkor sürgősen helyettesítenünk kell a kávét valamivel. Van is rá öt tippünk.

Nem kifejezetten a mell méretének csökkenése után kutakodtak a svéd tudósok, hanem a mellrák okait keresték, amikor összefüggést találtak a mellek és a kávé között. A vizsgálatban részt vevő nők felénél egy olyan gént találtak, ami miatt csökkent a mellük mérete napi három adag kávétól. Ha ez igaz, akkor legalább a munkahelyen eltöltött időben le kell mondanunk a kávéról, nehogy még a végén elfogyjanak a melleink.

1. Edd magad energikusra

Ne sütikkel és csokikkal tartsd ébren magad, hanem proteinben és összetett szénhidrátokban gazdag ételekkel: avokádó, mandula, gomba, joghurt, spenót, édesburgonya és a hüvelyesek lesznek a barátaid kávé helyett. Természetesen mindig csak kicsi adagokban fogyaszd őket, hogy ne álmosodj el az étel mennyiségétől, mert akkor még a végén kávéért szaladnál.

A kávézás csökkentheti a mell méretét - 5 tipp, mit tegyél kávé ivás helyett

2. Nézz vicces videókat

A cicásak a legjobbak. Használd arra az óránként 10 perces monitormentes időt, hogy megnézel egy videót, amin jót tudsz kuncogni. Tudományos alapja van ennek a praktikának: az Indiana Egyetemen találták azt a kutatók, hogy miután vicces macskás videókat néztek, a résztvevők sokkal energikusabbnak, pozitívabbnak és kevésbé idegesnek, szorongónak érezték magukat.

3. Rágózz

Hirtelen megdobja az energiaszintedet, ha pár percig rágózol. Tanulmányok bizonyítják, hogy a rágózás csökkenti az álmosságérzést, sőt még az eszünk is élesebbé válik tőle.

4. Tarts szünetet és hagyd el az asztalodat

Az ülőmunkának az az egyik hátulütője, hogy egy pózba merevedve ülünk a gép előtt, és egyre csökken az energiaszintünk. Állj fel és sétálj egyet, ha teheted, akkor a szabad levegőn. A legjobb, ha közben a természetből is látsz egy darabkát, mert ezzel csökkentheted az agyad fáradtságát és összpontosíthatod a figyelmedet.

5. Ülj egyenes háttal

Már csak azzal, hogy ülő helyzetben pozitúrát váltasz, nagy hatással lehetsz a hangulatodra és az energiaszintedre. Az egyenes háttal ülés ezen kívül még az önbizalmadat is növeli, úgyhogy mindenképp érdemes kipróbálni ahelyett, hogy bedobnál egy kávét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top