Egészség

Károsak az egészségre az illatgyertyák?

Te sem tudod elképzelni a telet fahéjas aromákkal vagy naranccsal illatosított gyertyák nélkül? Egy új tanulmány sajnos megváltoztathatja a véleményed az illatgyertyákról.

A tél elengedhetetlen kellékei a gyertyák és a mécsesek, az illatosított változatok pedig különösen kedveltek. Ezeket most alapos vizsgálatnak vetették alá a tudósok, és amit találtak, az nem éppen szívderítő: az előállításukhoz felhasznált mesterséges illatanyagok károsak lehetnek az egészségre, tüdőpanaszokat, akár tumorokat és asztmát is okozhatnak, sőt a hormontermelést is befolyásolják. A kismamáknak sem fog tetszeni a hír, ugyanis a magzatra is hatással vannak az illatokból származó anyagok: a baba hormonális fejlődését kedvezőtlenül befolyásolják.

A kutatást végzők szerint nem csak az illatgyertyák a bűnösök, ugyanilyen károsak a légfrissítő spray-k és a különböző bedugható illatosítók is.

Természetesen mindig léteznek rémhírek, és egyáltalán nem biztos, hogy minden termék ugyanannyira káros, mindenesetre, ha tehetjük, minimalizáljuk a mesterséges illatosítók használatát, és készítsünk inkább saját magunk illatosítót!

Károsak az egészségre az illatgyertyák?

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top