Egészség

Mellrákot okozhat a sok cukor

Korábban már bebizonyították, hogy a cukor függőséget okoz, és számos betegségért tehetjük felelőssé. Most egy újabbbal bővült a lista.

Kutatók bebizonyították, hogy a nagy mennyiségű cukorfogyasztás, ami Európában és az Egyesült Államokban is általában jellemző, összefügg a mellrák növekedésével és a rákos sejtek terjedésével. Azaz nagyobb valószínűséggel alakul ki metasztázis, azaz áttét a tüdőben, ha több cukrot fogyaszt a rákbeteg. Ezt elkerülendő érdemes kiiktatni a finomított cukrokat az étrendből, sőt a gyümölcscukrokat is.

A sok cukor mellrákot okoz?

Ez nem könnyű feladat, mert cukor szinte mindenben megtalálható, ezért nem a termékcímkéket és összetevőket megnézni, mielőtt bármilyen terméket megvásárolunk a boltban.

A mellrák természetesen nemcsak a cukor miatt alakulhat ki vagy növekedhet, de nem árt odafigyelni erre, hiszen az egész világon rengeteg nőt érint ez a megbetegedés.

Olvass tovább mellrák témában az NLCafén!

Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top