Egészség

Prozacot szednek az állatkerti jegesmedvék

A depresszió az állatvilágban sem ismeretlen kór, és a kezeléséhez ugyanúgy hozzátartoznak a gyógyszerek, mint az embereknél.
Prozacot szednek az állatkerti jegesmedvék

Nagyon cukik a jegesmedvék, ahogy a sziklás birodalmukban pihengetnek, vagy a medence vizében úszkálnak az állatkertekben – csakhogy a természetes viselkedésükkel szöges ellentétben áll.

Az izoláció, a sok unalom és a természetes élőhelyük töredékén való tengődés nem csoda, ha depresszióhoz vezet. Az állatkertek vezetői mindenféle trükkel próbálnak javítani a helyzeten, például olyan ételt adnak az állatoknak, amit nagyon sokáig tart elfogyasztani, vagy bonyolult játékokat találnak ki nekik – tehát igyekeznek csökkenteni az unalmunkat. A gond az, hogy természetes ösztöneiket így sem követhetik. 

Prozacot szednek az állatkerti jegesmedvék

Rengeteg állatkerti lakót ezért antidepresszánsokkal kezelnek. A téma szakértője, Laurel Braitman szerint a gyógyszeres kezelés még mindig a legolcsóbb megoldás az állatkerteknek – de mindenképp olcsóbb, mint újrarendezni egy többmilliós állatkiállítást, és visszaszállítani az állatot a természetbe. 

Sajnos azonban nem jár mindig eredménnyel: a Central Park Zoo egyik jegesmedvéje hiába szedte a tablettákat, a depresszióján nem segített, és végül el kellett altatni az állatot.

Forrás: Inhabitat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top