Egészség

A férjed gyógynövénye: kisvirágú füzike

Vizeletgondok? Fáj, nehéz, kínos? A pasik betegsége, a prosztatagyulladás, amin viszont lehet, hogy nekünk, nőknek kell segítenünk.

Valahol azt olvastam – ráadásul egy orvos szájából hangzott el ez a gondolat –, hogy szegény prosztata az egyik leghülyébb szerv. Míg nincs gond vele, észrevétlen. Ha viszont bajok támadnak vele, igen kellemetlen tüneteket produkál, és megkeseríti “gazdája” életét. Egy kis apróság?

A prosztata a húgyhólyag alatt található mirigy, váladéka biztosítja a sperma folyékony részének jelentős részét. Mikor hívhatja fel magára a figyelmet? Elsősorban a prosztata megnagyobbodása okozhat gondot. Ilyenkor mit tapasztal a férfiember?

A férjed gyógynövénye: kisvirágú füzike

Kisvirágú füzike férfias gondokra

Nos, a reklámokból is jól ismert vizeletürítési nehézségeket. Ilyenkor a megnagyobbodott prosztata ugyanis nyomást gyakorol a rajta áthaladó húgycsőre, ezért a vizeletgond. A vizelet nehezen indul meg, akadozik, erőlködés társulhat hozzá. Ráadásul egyszerre kevés vizelet távozik, ám elég hamar jelentkezik a következő inger, ami miatt nehézzé válhatnak az éjszakai pihenések. Ilyenkor tapasztalhatod azt, hogy életed párja folyamatos ingajáratban van a szobátok és a mellékhelyiség között.

Bár sokan nevetgélnek a már említett klasszikus televíziós reklámokon, jó, ha tudod, ez egy komoly probléma, amely az 50 év feletti férfiak felét is érintheti. A prosztata betegségei közé tartozik a gyulladás, illetve a rák is. Ha a sűrű vizelési inger mellett olyan tüneteket tapasztalsz párodon, mint a 

  • hidegrázás,
  • láz,
  • fájdalom,

akkor már akut prosztatagyulladásra gyanakodhatok, és nem szabad tovább húzni-halasztani a dolgot. Itt már orvosi segítség kell!

A folytatásért kattints az Ez egy chopper caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top