Egészség

Ezeket ne edd a menstruáció idején

A menstruáció és az azt megelőző napok általános rossz közérzettel járnak, de ha odafigyelünk, mit együnk ilyenkor és mit ne, javíthatunk a helyzeten.

Puffadás, émelygés, hányinger, teltségérzet, és persze görcsök – egyik nőnek sem kell bemutatni a PMS tüneteit. Ezeken a kellemetlen napokon érdemes még jobban odafigyelni arra, mit eszünk, nehogy még tovább rontsunk a helyzeten. Lássuk, melyek azok az ételek, amit ilyenkor messziről kerüljünk!

1. Kávé

Egy felmérés szerint, azoknál a nőknél, akik mindennap fogyasztanak kávét, megnőtt a PMS kellemetlen tüneteinek intenzitása. Azért nem kell lemondanod teljesen a kávéról, de a menstruáció alatt csökkentsd a koffeinadagod!

2. Zsíros ételek

A szénhidrátok, különösen a telített fajtáik, csak ronthatnak a helyzeteden, ha a puffadásról van szó. Igyekezz ezeken a napokon inkább sok omega-3 zsírsavban gazdag ételt fogyasztani.

Ezektől az ételektől óvakodj

3. Előre csomagolt ételek

Itt elsősorban a sós rágcsálnivalókra és szószokra gondolj. Vagyis próbálj meg ne gondolni, mert a sós chipsek szódiumtartalmuk miatt vízvisszatartást eredményeznek a testedben, vagyis csak még telibbnek érzed majd magad.

4. Magas cukortartalmú édességek

Neked is cukoréhséged van, mielőtt megjön? Kicsit kénytelen leszel visszafogni magad, ha tejcsokiról, fagyiról, cukorkáról, édes péksütiről van szó. A magas cukortartalmuk csak még további hangulatváltozásokhoz vezet: először feldobnak, aztán padlóra küldenek. Kíméld meg a környezeted, és egyél inkább egy kevés étcsokit.

5. Alkohol

Az alkohol csökkenti a vércukorszintedet, ettől még fáradtabb leszel az egyébként is gyenge napokon. Egyszóval: ne a PMS alá időzítsd a nagy bulikat.

Forrás: Skinny Mom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top