Egészség

Minden, amit a nyugtalanláb-szindrómáról tudni akartál

Egyszerűen nem tudsz parancsolni lábaidnak még nyugalmi állapotban sem? Lehet, hogy akkor te is nyugtalanláb-szindrómában szenvedsz.

Talán még nem találkoztunk ezzel a különös hangzású szindrómával, de az is lehet, hogy csak nem tudunk róla, hogy nekünk is ilyen van.

Ez a neurológiai betegség gyakrabban előfordul, mint gondolnánk: a felnőtt lakosság közel 10 százalékát érinti. Az, hogy a betegség kevéssé ismert, nagyban megnehezíti a tünetek felismerését, pedig könnyen előfordulhat, hogy a furcsa érzések mögött a nyugtalanláb-szindróma áll.

Minden, amit a nyugtalan láb szindrómáról tudni akartál

Nehezen lehet megfogalmazni, hogy mit is éreznek pontosan a betegségben szenvedők – általában arról számolnak be, hogy szúró, viszkető, kellemetlen érzést éreznek lábukban és emellett az elalvással is súlyos problémáik vannak.

Állítólag a betegség mögött vashiány, cukorbetegség, esetleg Parkinson-kór is állhat, de az orvosok még nem tudják biztosan a kiváltó okokat. Amennyiben különös, kellemetlen érzést tapasztalunk lábainkban, forduljunk mielőbb orvoshoz!

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top