Egészség

A rágózás 5 megdöbbentő előnye

A rágózástól nemcsak a leheletünk lesz frissebb, de fontos pozitív élettani hatásai vannak. Íme néhány közülük.

1. Segíthet a diétában

A louisianai egyetem egy kutatása kimutatta, hogy azok az emberek, akik étkezés után bevesznek egy rágót, sokkal később lesznek éhesek. Bár a rágózástól nem kezdenek el leolvadni maguktól a kilók, azért sokat segíthet, hogy ellenálljunk a kalóriadús falatoknak.

2. Jobb lehet a memóriád 

A rágózás serkenti a vérkeringést, így az agynak is jobb lesz a vérellátása. Ezért jobb lehet a kognitív teljesítményünk, a memóriánk és a koncentrálási képességünk is.

A rágózás 5 megdöbbentő előnye

3. Oldhatja a feszültséget

A pszichológusok már évek óta elismerték, hogy a rágózás oldja a feszültséget, a stresszt és az idegességet. A szorult helyzetekben a rágózás sokkal jobb helyettesítője lehet az olyan rossz szokásoknak, mint a körömrágás vagy a lábrángás.

4. Javítja az emésztést

A rágózás beindítja a nyáltermelődést, így olyan enzimek és savak termelődése is beindul, ami segíti az emésztésünket.

5. Megelőzheti a fogak károsodását 

A közhiedelemmel ellentétben a (cukormentes) rágó igenis jót tehet fogaink egészségének. Ha étkezés után 20 percig rágózunk, megelőzhetjük a fogkő és a plakk lerakódását, és még a fogzománcunk is erősebb lehet!

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top