Egészség

A cuki designt fizeti meg, aki gyermekteákat vásárol

A Tudatos Vásárlók Egyesülete gyermek- és gyümölcsteákat tesztelt. Kiderült, csupán a cuki designt fizetjük meg, amikor gyerekeknek szánt teákat vásárolunk.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 36 koffeinmentes gyümölcsteát vizsgált meg az összetételre vonatkozóan, közülük hatot kifejezetten a gyerekek számára készítenek. Kiderült, az olcsóbb, saját márkás gyümölcsteák több gyümölcsöt tartalmazhatnak, mint a prémium kategóriás termékek.

A teszt arra is rámutatott, hogy a gyermek- és gyümölcsteákat gyártó cégek többsége nem tünteti fel a dobozokon a termék összetételének arányát. Ahol mégis, ott is elég lehangoló a kép. Az eper, málna vagy erdei gyümölcsteák legnagyobb arányban almát, hibiszkuszt és csipkebogyót tartalmaznak. A 36 gyümölcsteából 12 termék 2 százalékot vagy még ennél is kevesebbet tartalmazott a névadó gyümölcsből.

A cuki designt fizeti meg, aki gyermekteák vásárol

A vizsgálat összességében azt az eredményt hozta, hogy az ár és a minőség egyáltalán nem függ össze. A drágábban árusított, prémium minőségű gyümölcsteák nem feltétlenül jobbak, az áruházláncok saját márkás termékeinél.

A nagy teatesztben szereplő hat gyermektea vizsgálata még inkább lehangoló képet mutatott. A gyermekteák is alig tartalmazzák a névadó gyümölcsöt, adalékanyagokat ugyanakkor annál inkább. Éppen ezért az árban valójában a cuki desingt fizetik meg az édesanyák, pedig a magasabb gyümölcstartalmú “felnőtteknek gyártott” teák a kicsik számára éppúgy megfelelnének.

A részletes tesztet a Tudatos Vásárlók Egyesületének oldalán találhatod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top