Egészség

Így indul egy egészséges ember napja

Hogyan kell kezdened a napot ahhoz, hogy sikeres, egészséges és boldog lehess? Eláruljuk.

Az, hogy hogyan indul egy nap, rányomhatja a bélyegét az összes rákövetkező órára. Épp ezért nagyon is fontos, hogy mik azok a dolgok, amikkel indítjuk a reggelt.

Először is fontos, hogy ne a mobiltelefonunk vagy a laptopunk képernyője legyen az első, amire ránézünk reggel. A kutatások szerint annyira függünk már telefonjainktól, hogy az okostelefon-használók 67 százaléka akkor is önkéntelenül készülékére néz, ha az épp nem is rezeg vagy világít. Az első dolog, amit reggel meglátunk, legyen mondjuk egy szerettünk arca, vagy legalább nézzünk ki az ablakon, az isten szerelmére.

Így indul egy egészséges ember napja

Utána jöhet a reggeli, ugye. Semmiképpen sem a jó öreg kelet-európai cigi-kávé, inkább egy nagy zöld turmix. Ha már reggel ilyesmivel erősítünk, egész napra megalapozunk az egészség oltárának. Szintén nem véletlenül találták ki annak idején a többnyire mindenki által gyűlölt reggeli torna fogalmát. Mozgassuk át kicsit az alvástól elgémberedett tagjainkat, ahogyan jólesik nekünk, hiszen a mozgás a kognitív funkciókra is jó hatással lesz.

Az igazán tudatosak megpróbálkozhatnak a meditációval is. Egy reggeli meditáció stresszmentessé teszi a testet és segít kiüríteni az elmét, ami így felkészülhet az új nap kihívásaira.

Forrás:  LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top