Egészség

Így gyógyítsd meg sajgó lábaidat – akár tévézés közben is

Ha egy hosszú nap után lerúgjuk a cipőt, hogy kibújtassuk belőle végre fájós lábunkat, valószínűleg már tényleg csak arra marad erőnk, hogy eldőljünk a kanapén. Azért még ebből a pózból is tehetünk valamit a megfáradt lábfejekért.

1. Áztasd be

Egy hosszú nap után hihetetlenül jóleshet egy forró, kellemes lábfürdő. Áztassuk be lábunkat 10-15 percre – annyi idő alatt pont megnézhetünk egy rövid sorozatepizódot.

2. Jegeld

Az égő, sajgó lábakra jó megoldás lehet egy üveg jégre hűtött víz. A jéggel teli palackot görgessük végig lábfejünkön, ezzel csökkenthetjük a gyulladást, és kellemes, hűs érzést nyújthatunk lábainknak.

Így gyógyítsd meg sajgó lábaidat - akár tévézés közben is

3. Kényeztesd magad

Egy hosszú nap után elnyúlva a kanapén, vedd az erőt, hogy egy kicsit megmasszírozd fájós talpaidat. Ezzel enyhítheted a feszülő izmokat és egyúttal a vérkeringést is serkented – hidd el, megérdemled! 

4. Nyújtsd meg 

A tévé előtt ülve helyezd egyik lábadat az éjjeliszekrényre, vagy lábtámaszra úgy, hogy lehetőleg ki legyen nyújtva. Aztán fogj egy törölközőt, alkoss belőle hurkot és támaszd meg a talpadon. Végül húzd a törölköző végeit magad felé, miközben sarkadat ellentétes irányba nyomod – így jól megnyújthatod a vádlidat.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top