Egészség

Pitavadászatra indultak az ellenőrök

Mostantól fokozottan ellenőrzik a vendéglátóhelyeken a felszolgált pitákat.

A vendéglátóhelyeken kínált pita termékek fokozott ellenőrzését rendelte el Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. A szigorított vizsgálatot a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatósága által nemrég leleplezett pitaüzem esete indokolta: a vállalkozás ugyanis nagy mennyiségben szállította ismeretlen helyekre a rendkívül rossz higiéniai körülmények között gyártott termékeket.

Egérürülék a pékségben

Január közepén súlyos higiéniai problémák, a termelési nyilvántartás, a nyomon követhetőség, valamint a termékazonosítás teljes hiánya miatt azonnali hatállyal bezárt egy fővárosi péküzemet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága. Az üzemben a falakat, a padozatot, a nyílászárókat és a berendezési tárgyakat vastagon és nagy felületen ellepte a penész. Az épület takarítatlan volt, a padlót eldobott cigarettacsikkek és egérürülék borították. Az ellenőrök döglött és élő egereket egyaránt találtak a helyiségekben.

Forrás: nebih.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top