Egészség

A csípős szósz nemcsak a fogyókúrádnak, az egészségednek is használ

Ha te is odavagy a csípős ízekért, most örülni fogsz: az erős szószok ugyanis számos jótékony hatással segítenek karcsúnak maradni, és az egészség megőrzésében is!
A csípős szósz nem csak a fogyókúrádnak, az egészségednek is használ

Az ismerőseid megrökönyödve figyelik, mennyire jól bírod az erős ételeket? Ne hagyd, hogy lebeszéljenek, ha extra csípős szósszal bolondítod meg a fogásokat, mert a pikáns ízhatáson kívül többet is tud a csili, vagy a tabasco szósz: a fogyókúrádnak, sőt az egészségednek is használ.

Az első jó hír, hogy a kalóriatartalma ezeknek a szószoknak 6 kcal/kiskanál körül mozog, tehát ha figyeled a kalóriák számát, nem kell aggódnod miatta. És hogy hogy segíti a fogyást? C-vitamin, de főleg magas kapszaicin- (a paprikában is megtalálható anyag) tartalmuknak köszönhetően a csípős szószok felpörgetik az emésztésed, és elősegítik a zsírégetést. A kapszaicin különösen a hasznodra lehet, hiszen bizonyítottan fokozza a zsírsejtek energiafelhasználását! 

A csípős szósz nem csak a fogyókúrádnak, az egészségednek is használ

A zsírégetés mellett, mivel egy erős étellel meg kell küzdeni, az étkezést nem lehet két perc alatt lezavarni. És ha tovább tart a vacsora, jobban eltelsz tőle, később éhezel meg utána, tehát összességében kevesebbet eszel majd.

A fogyókúrád tehát már sínen van, most lássuk az egészségedre milyen hatást gyakorolnak a csípős adagok: kutatások bebizonyították, hogy a csípősen étkezők 14 százalékkal tovább élnek, ami valószínűleg az erős ételek magas vitamintartalmának köszönhető. A kapszaicin további előnyei közé tartozik fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatás is.

Ha ez még nem volna elég, a kapszaicin az endorfinok felszabadítását is elősegíti, tehát még a hangulatunkat is megdobják a csípős szószok!

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top