Egészség

Ezek az ételek ártanak a szívednek

Szívünk egészsége az egyik legfontosabb, ezért ne nagyon együnk olyasmit, amivel árthatunk neki.

1. Konzervzöldségek

A zöldségek persze mindenképpen jót tesznek nekünk, de a konzervváltozatok rengeteg sót tartalmaznak, ami magas vérnyomás kialakulásához vezethet. Próbáljuk meg alaposan átböngészni a konzerveket, és keressünk olyat, ami nem tartalmaz sót, vagy csak nagyon keveset.

2. Rántott csirke

Bár a csirke kimondottan jó proteinforrás lehet a diétázóknak is, nem a bő olajban kisütött, bőrös fajta. Az ilyen rántott csirkében rengeteg a koleszterin, ez pedig az erekben felhalmozódva eltömítheti az artériákat.

Ezek az ételek ártanak a szívednek

3. Fehér rizs

A teljes kiőrlésű gabonák csökkenthetik a szívbetegségek kialakulásának esélyét, de az olyan szénhidrátok, mint például a fehér rizs, inkább az ellenkező hatást érik el. Például a fehér rizst fogyasztók körében sokkal nagyobb az esély a kettes típusú cukorbetegség kialakulására, szóval érdemes lehet barna rizsre váltani.

4. Chips

A Harvard egyik kutatása szerint a burgonyachipsek a legártalmasabb ételek közé tartoznak. Nemcsak azért, mert tocsognak a mesterséges adalékanyagokban, zsírban és sóban, hanem azért is, mert könnyen elhízáshoz vezethetnek – az pedig az egészséges szív legnagyobb ellensége.

Forrás: EatThis

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top