Egészség

Napszemüveggel a ráncok ellen

Néha jó elbújni egy hatalmas napszemüveg mögé – akkor is, ha a nap nem süt annyira –, de egy menő szemüveg ugyanúgy magabiztosabbá is tehet minket. Tényleg hatással van a napszemüveg a hangulatunkra?

Már több kutatás is bebizonyította, hogy a mosolygás boldoggá tesz – mármint tényleg, ha magunkra erőltetünk egy mosolyt, felidézünk egy kedves emléket vagy valami ilyesmi, akkor testünk-lelkünk boldogabbnak fogja érezni magát. Sokakat érdekelt, hogy vajon az ellenkezője is igaz lehet-e?

És igen. Azaz a homlokráncolás aggodalmassá, agresszívvé és rosszkedvűvé tesz minket. És mikor ráncoljuk a homlokunkat? Például mikor a Napba nézünk. A legfrissebb kutatások szerint azok, akik napszemüveg nélkül mászkálnak – és így az éles fényben összeráncolják homlokukat, és összehúzzák szemüket –, sokkal agresszívebbnek és rosszkedvűbbnek érzik magukat, akkor is, ha az égegyadta világon semmi bajuk sincsen. 

A napszemüveg hatással lehet a hangulatodra?

Szóval elő azokkal a napszemüvegekkel – arról nem is beszélve, hogy az éles fény a szemekre is nagyon káros hatással van.

Forrás: HuffingtonPost

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top