Egészség

Ez a legnépszerűbb stresszkaja

Valószínűleg nem kellett sokat gondolkoznod: természetesen a pizzáról van szó!
Kitalálod, melyik a legnépszerűbb stressz-kaja?

 Az érzelmi evés rengeteg ember fogyókúráját nehezíti meg, főleg azért, mert ha stresszesek vagyunk, nem gyümölccsel enyhítünk a szorongásunkon. Az amerikaiak körében kiderült, hogy a pizza a legnépszerűbb úgynevezett komfortétel.

Az amerikai lakosság 67 százaléka ha padlón érzi magát, az evésbe menekül. Első helyen tehát a pizza áll a komfortételek listáján, de rajta van még a jégkrém, az amerikai sajtos tészta, a mac&cheese, és természetesen a chips is.

A 2015-ös tanulmány egyik kutatója szerint a pizza sikere azzal magyarázható, hogy komfortételnek gyakran választunk olyanokat, amiket gyerekkorunkban kaptunk a szeretteinktől. Az amerikai családok életének – szülinapi zsúroknak, hétvégéknek, nyaralásoknak – pedig meghatározó eleme a pizza.

Egy másik szakértő tovább megy, ő egyenesen az “istenek ételének” nevezi a pizzát, és szerinte a titka abban rejlik, hogy van benne minden, amit stresszes időszakban kívánunk: cukor, zsír, szénhidrát. Nem véletlen, hogy a Michigani Egyetem a függőséget okozó ételek listáján is az elsők között említi a pizzát.

Kitalálod, melyik a legnépszerűbb stressz-kaja?

Egyébként alapjában véve nincs gond azzal, ha néha az ételt választjuk a megnyugvás eszközéül. A probléma ott kezdődik, ha csak ebben látjuk a kiutat. Pedig mozgással, meditációval vagy társasági élményekkel is ugyanúgy megszabadulhatunk a kínzó stressztől.

Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top