Egészség

5 ok, amiért érdemes papaját enned

A papaja talán még nem a legismertebb és legkedveltebb gyümölcs nálunk, pedig nagyon is megérné fogyasztani. Mondunk rá egyből öt jó okot.

1. Csökkenti a koleszterinszintet

A papajában rengeteg a C-vitamin, a rost és az antioxidánsok, ezért megakadályozhatja, hogy a koleszterin felhalmozódjon az erekben. Ezzel pedig csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát is!

2. Erősíti az immunrendszert

Az imént is említett magas C-vitamin-tartalom miatt a papaja az immunrendszernek is igazi csemege. Egy papaja a napi C-vitamin-szükséglet dupláját biztosítja, szóval mindenképpen érdemes lehet ezzel a gyümölccsel acélozni szervezetünk védekezőképességét.

3. Jót tesz a szemeknek

Az A-vitamin-tartalom miatt ez a gyümölcs még a szemek egészségének is jót tesz. Együnk meg minden nap egy papaját a hosszan tartó, ép látásért.

5 ok, amiért érdemes papaját enned

4. Enyhíti a menstruációs fájdalmat

Bizony, ez igazi aduász. A papain nevű enzim, ami ebben a gyümölcsben található, segít nekünk enyhíteni a fájdalmakat és kellemetlenségeket a hónapnak azokban a bizonyos – pokolbéli – napjaiban.

5. Stressz ellen is jó

Végül pedig orvosság lehet a népbetegségnek számító stressz ellen is. Hála a vitaminoknak, képes alacsonyan tartani a negatív hatású stresszhormonokat, de egyébként is elég csak ránézni erre a szép, narancssárga gyümölcsre, és máris jobb kedvünk lesz tőle.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top