Egészség

5 étel, amitől azonnal jobb lesz a kedved

Rossz a kedved? Elmondjuk, milyen ételek csalnak mosolyt az arcodra!

1. Zeller

Néhány ropogós zöld zellerszártól biztosan jobb kedved lesz. Ez a zöldség csökkenti a vérben a stesszhormonok szintjét, így érdemes lehet elrágcsálni néhányat.

5 étel, amitől azonnal jobb lesz a kedved

2. Spenót

Gyerekként utáltuk, pedig a spenót nemcsak csupa egészség és vasforrás, hanem még nagyon finom is. Ez a csodálatos eledel állítólag még a depressziót is megelőzheti.

3. Banán

Ha rosszul aludtál, és másnap levertnek érzed magad, lehetséges, hogy rézhiányod van. Dobj be egy édes, krémes banánt, hogy energikusabbnak érezd magad!

4. Lazac

A lazac igazi csodaétel – rengeteg benne az Omega-3 zsírsav, szebb lehet tőle a bőrünk, frissebb maradhat az agyunk, és most úgy tűnik, hogy még a hangulatunkra is jó hatással lehet. Ideje felcsapni a szakácskönyvet, és keresni néhány isteni lazacos receptet.

5. Vörös bab

Egy pocsék napon jó ötlet lehet összedobni egy nagy tál csilis babot. A babban rengeteg a magnézium a vas és a szelén, ezek pedig mind segíthetnek, hogy jobb kedvre derüljünk.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top