Egészség

Gyakorlatok, amik csak ártanak a hátadnak

Hiába próbálnád tornával enyhíteni a hátfájást, ha nem a megfelelő gyakorlatokat végzed. Elmondjuk, mire kell odafigyelniük mozgásnál a hátfájósaknak.

1. Felülés

A fekvő helyzetből való ismételt felülés nagyon megterhelheti a gerincet, különösen ha nem tartjuk megfelelően leszorítva derekunkat. Ráadásul ha hasizmunk még nem annyira erős, könnyen lehet, hogy a háti izmokat terheljük túl felülés közben. Helyette próbáljuk meg inkább a plank gyakorlatot, ha hasizmot szeretnénk erősíteni.

2. Négyütemű fekvőtámasz

A tornaórák egyik kedvelt gyakorlata, amivel szívesen erősítünk. De hátfájósoknak nem biztos, hogy jó ötlet – ha izmaink nem elég erősek az ugrás és fekvőtámasz megfelelő végrehajtásához, könnyedén megterhelhetjük a hátat. 

Gyakorlatok, amik csak ártanak hátfájásodnak

3. Lábujjérintés 

Ha azzal szeretnénk nyújtani a háti szakaszt, hogy álló helyzetből hajolunk le lábujjainkig, könnyedén megterhelhetjük hátunkat. Elképzelhető ugyanis, hogy ilyenkor túlságosan meghajlítjuk a hátat, nagy nyomást helyezve ezzel a gerincre. 

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top