Egészség

Bezárták az életveszélyes jánossomorjai uszodát

Uszoda nélkül maradt Jánossomorja, miután kiderült, hogy a 13 éve átadott városi uszoda életveszélyes. Jó esetben is több hónap, mire újra használható lesz.

Február 11-től bezárt a jánossomorjai uszoda. Erről döntött azonnali hatállyal a városvezetés, miután a statikus kimondta: az épület baleset- és életveszélyes, ezért nem használható – számolt be a Kisalföld.

Lőrincz György polgármester a lapnak úgy nyilatkozott: már tavaly romlott az uszoda tetőszerkezetének állapota, idén pedig tovább rosszabbodott a helyzet, ezért fordultak statikushoz.

Bezárták az életveszélyes jánossomorjai uszodát
Fotó: janossomorja.hu

A statikus szerint a mindössze 13 éve átadott uszoda építésekor nem megfelelően választották meg az építési anyagokat. A polgármester elmondta: vizsgálják, hogy a tervezés és a kivitelezés során milyen hibákat követhettek el, illetve már azzal is foglalkoznak, hogy miként újíthatnák fel az uszodát, melyet szeptembertől újra használni szeretnének. Az biztos, hogy a felújítás több tízmillióba kerül majd.

A jánossomorjai iskolások pedagógiai programjában harmadiktól nyolcadik osztályig szerepelt az úszásoktatás, ám uszoda híján az elkövetkezendő hónapokban más mozgási lehetőséget kell majd keresni számukra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top