Egészség

Ezért ne osztozz a fogkeféden!

Számos betegséget előzhetsz meg, ha csakis magadnak tartogatod a fogkefédet!

A fogkefekérdésben megoszlanak a vélemények: vannak, akik szerint felesleges hisztit csinálni abból, hogy másét használjuk, vagy más használja a miénket, és vannak, akik a világért sem osztoznának a fogkeféjükön. Úgy tűnik, az utóbbiaknak van igazuk.

A szájhigiénia alapja a fogápolás, amibe nem csak fogaink tisztán tartása, de az eszközünk, tehát a fogkefénk rendszeres tisztítása és cseréje is beletartozik. Ebből talán már gondolható, hogy osztozni pedig egyáltalán nem tanácsos a fogkefénken, ami ideális táptalaa baktériumoknak, gombáknak vagy kórokozóknak.

Ezért ne osztozz a fogkeféden!

Ha az illetőnek, aki előttünk használta a fogkefét, herpesze van, mi is könnyen elkaphatjuk, vagy fogággyulladást is okozhat a vírus. Sőt a hepatitis és a HIV vírus is a szervezetünkbe juthat, ha egy, a szájban lévő seben át a véráramba kerülnek baktériumok. Az pedig teljesen egyértelmű, hogy ha a fogkefét influenzás vagy más vírusos megbetegedéssel küzdő barátunk használta, minden esélyünk megvan a megbetegedésre!

Ezért akármennyire is szoros a kapcsolatunk a szerelmünkkel, a fogkefét ne osszuk meg vele! A szakértők szerint pedig a családtagok is tartsák külön a fogkeféiket, úgy, hogy még a fejük se érjen össze.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top