Egészség

Kiürült egy iskola egy állítólag AIDS-es kisfiú miatt

Nem engedik a szülők a gyerekeiket iskolába járni egy Srí Lanka-i városban, mert az egyik osztálytársukat AIDS-esnek kiáltották ki.

Gyakorlatilag kiürültek az osztálytermek egy Srí Lanka-i iskolában, ahol az egyik kisfiúval kapcsolatban az apja halála után az az egyébként alaptalan pletyka kelt szárnyra, hogy AIDS-beteg. Történt mindez annak ellenére, hogy a hatéves kisfiúnak és édesanyjának is orvosi papírja van arról, hogy nem fertőzöttek HIV-vel. Az anya szerint minden iskola elutasította a fiát emiatt, ő pedig alig kap munkát. Végül az oktatásügyi hatóságok nyomására az egyik iskola felvette a fiút, de azon nyomban kitört a lázadás a szülők között, akik azt követelik, hogy távolítsák el a gyereket. Addig is nem engedik iskolába a sajátjukat.

A felvilágosult falusiak ilyen táblákkal igyekeznek mindenki távol tartani
A felvilágosult falusiak ilyen táblákkal igyekeznek mindenkit távol tartani az iskolától

A hatóságok most felvilágosítást szerveznek a szülőknek, hogy megértsék, nincs mitől félteniük a gyerekeiket. Külön vicc az egészben, hogy Srí Lankán alig van AIDS-beteg és HIV-fertőzött. De úgy tűnik, ész nélkül rettegni mindenhol szeretnek az emberek.

Forrás: bbc.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top