Egészség

Ezért szuperegészséges az ananász

Ez az egzotikus gyümölcs nem csak csodaszép és igazi frissítő eledel nyáron, de egy csomó dologban hasznos lehet.

1. Csodás lesz tőle a bőröd

Érdemes egy kis ananászt majszolni, ha feszes, ragyogó bőrre vágynánk. Az ananász ugyanis teli van C-vitaminnal, ráadásul az ananászban található anyagok még a bőr rugalmasságáért felelős kollagén termelődését is beindítják. Ne csak fogyasszuk az ananászt, hanem a tiszta ananászlevet kenjünk bőrünkre is – kellemes bizsergető érzést tapasztalunk majd. 10 perc után öblítsük le.

Ezér szuperegészséges az ananász

2. Megerősíti a körmöket és megelőzi a hajhullást 

Még több szépségápolási trükk, amiben segítségünkre lehet az ananász. Egy evőkanál ananászlevet keverjünk össze egy tojássárgájával, kis citromlével és néhány csepp citromolajjal – ez tökéletes házi körömerősítő szer. Az ananászfogyasztás pedig belülről erősítheti meg a hajunkat, ráadásul még a hajhullást is megakadályozhatjuk vele.

3. Megfázás ellen ananász

Mivel ebben a gyümölcsben rengeteg a vitamin, immunrendszerünkre is jó hatással lehet. Arról nem is beszélve, hogy az ananászban található enzimek segíthetnek a megfázás megelőzésében, de ha már megbetegedtünk, akkor se mondjunk le az ananászról: a gyümölcs kiváló gyógyír lehet a köhögésre például.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top