Egészség

Ezért kell állandóan pisilned

Az állandó vizelési inger meglehetősen kellemetlenné teheti a mindennapokat, épp ezért nem árt utánajárni a probléma mögött húzódó okoknak.

1. Túl kicsi hólyag

Kézenfekvő magyarázat lehet, hogy valakinek egyszerűen túl kicsi a hólyagja ahhoz, hogy nagy mennyiségű vizeletet sokáig tároljon. A hólyag átlagosan úgy két csészényi folyadékot képes tárolni, de ha úgy érzed, a tiéd kapacitása ennél kisebb, mérd le a vizelet mennyiségét, hogy megbizonyosodhass róla. Ha pedig tényleg kevesebb folyadékot tárol, ne aggódj: a hólyagot szép fokozatosan lehet képezni arra, hogy több vizeletet legyen képes megtartani.

 2. Túl keveset iszol

Nem hangzik valami logikusnak, de ez nem elírás. Ha túl keveset iszunk, a vizelet túlságosan koncentrált lesz, ez pedig irritáló a hólyag számára – tehát igyekszik minél hamarabb megszabadulni tőle. Ha több folyadékot iszol, tovább leszel képes tartani a vizeletet, a hígabb folyadék ugyanis kevésbé kellemetlen a hólyag számára.

Állandó vizelési inger? Ezek lehetnek az okok

3. Fertőzés vagy vesekő

Persze a gyakori vizelési inger fertőzések vagy más betegségek jelzője is lehet. Az olyan problémák, mint a húgyvezeték gyulladása vagy a kellemetlen vesekő irritálhatják a hólyagot, ez pedig gyakori vizeléshez vagy vizelési ingerhez, sőt többnyire fájdalmas vizeléshez vezethet. Ilyen esetekben mindenképpen fordulj szakemberhez.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top