Egészség

Ezért nagyon egészséges a citromfű

A citromfüvet többnyire még csak egzotikus hangzású, ritkán használt fűszerként ismerjük, pedig nagyon egészséges csodaszer.

 1. Kedélyjavító

Egy kis citromfűtől a kedved is virágosabb lehet! A citromfűben található esszenciális olajok aromaterápiás célra is felhasználhatóak, nyugtató hatásának hála még a depresszióval is felveheti a versenyt. Egereken végzett kutatások tudományosan is bizonyították nyugtató, szorongásoldó hatását.

2. Tisztító 

Többféle módon is alkalmazhatjuk a citromfüvet, ha szeretnénk megtisztítani testünket. Nem véletlenül alkotóeleme rengeteg szépségipari terméknek is: kimondottan jó lehet például arctisztításra zsíros bőrrel küszködők számára, de állítólag dezodorként is igen hatékony!

3. Izomlazító

Kevésbé ismert hatása a citromfűnek, hogy a sajgó, gyulladt izmokon és ízületeken is segíthet. A citromfű ugyanis gyulladáscsökkentő hatással bír, ez pedig segíthet az izomfájdalmakon, reumás problémákon, de még a fogfájáson és a húgyvezeték gyulladásán is.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top