Egészség

3 ok, amiért fájhat a fogad

A fogfájás általában az egyik legkellemetlenebb dolog tud lenni – most elárulunk 3 okot, ami mögötte állhat.

1. Túl erősen mostál fogat

A kevesebb néha több. Persze fontos, hogy jó alaposan megsikáljuk fogainkat, de azért nem kell túlzásba esni. A túlságosan agresszív sikálástól visszahúzódhat a fogak gyökerét védő íny, így a fog sokkal érzékenyebbé válik, és sokkal inkább ki lesz téve a káros hatásoknak. Szóval fogjuk vissza magunkat. 

2. Traumás fog

Állítólag az is elképzelhető, hogy egy néhány évvel ezelőtt történt baleset csak később “tér vissza”. Ha az állkapcsunkat vagy fogunkat érte korábban trauma, például egy balesetben, előfordulhat, hogy egyszer csak fájdalmasnak és kellemetlennek fogjuk érezni a rágást.  

3 ok, amiért fájhat a fogad

3. Éjjeli csikorgatás

Sokan talán nem is tudnak róla, hogy az éj leple alatt csikorgatják fogaikat. Pedig ez egy nagyon veszélyes, rossz szokás. Olyannyira, hogy akár a fogak elvesztéséhez is vezethet! Szerencsére már vannak éjszakára behelyezhető fogvédő eszközök – mindenképpen érdemes lehet beszerezniük egy ilyet az éjjeli fogcsikorgatóknak.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top