Egészség

Bánjunk óvatosan a fájdalomcsillapítókkal!

Nagyon nem jó ötlet, ha minden fejfájásra azonnal a gyógyszerért nyúlunk - elmondjuk, miért.

Az ember hajlamos lehet mindent megtenni, hogy a fájdalom elmúljon, nem is gondolva rá, hányadik pirulát teszi már a szájába aznap. Pedig az ész nélküli fájdalomcsillapító-fogyasztásnak súlyos következményei is lehetnek. 

Friss kutatások szerint nagyon veszélyes lehet a túlzásba vitt fájdalomcsillapító. Ha az ajánlottnál nagyobb mennyiséghez folyamodunk, nem múlik el gyorsabban és hosszabb időre a fájdalom, hiszen a fájdalomreceptorokat blokkoló gyógyszerek egy ponton túl már úgysem tudják több receptor fájdalomérzetét hatástalanítani.

Bánjunk óvatosan a fájdalomcsillapítókkal

Ellenben a túladagolás következtében kialakulhat gyomorvérzés, májbetegség, sőt állítólag még halálhoz is vezethet. Arra is érdemes odafigyelni, hogy ne vegyünk be többféle gyógyszert, ha problémánk van, hiszen azok azonos hatóanyagúak is lehetnek, ez pedig szintén túladagoláshoz vezethet. Mindig vegyük figyelembe a napi ajánlott mennyiséget, és tartsuk ahhoz magunkat! 

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top