Egészség

Ismerd meg a szexuális ciklusod!

Ahogy a tenger, úgy a női test is érzékeny a Hold növekedésére és fogyására, nem meglepő hát, hogy néha simogatásra vágyunk, testi gyönyör nélkül, máskor több orgazmust is átélünk egy szerelmeskedés során. Ismerd meg a ciklus öt szakaszát!

Sok nő nincs kapcsolatban saját holdciklusával, és nem tudja, mikor történik a szervezetében a peteérés, mikor van csúcspontján a nemi vágya, vagy hogy egyszerűen mikor igényel szerető gondoskodást. Sok nő csak azért él nemi életet, hogy kaphasson némi gyöngéd érintést. Lehet, hogy épp akkor törekszenek agresszíven az orgazmusra, amikor a testük nem kéri azt, és teszik ezt csupán azért, hogy valamennyire felszabadulhassanak a feszültség alól. A női havi ciklust öt fázisra lehet osztani.

Ismerd meg a szexuális ciklusod!1. A menstruáció végétől számítva a ciklus 10. napjáig (a menstruáció első napját tekintve a ciklus első napjának), a nő hormonális és lelki szempontból olyan, mint egy fiatal lány. Játszani és flörtölni szeretne anélkül, hogy igényelné a szerelmeskedésnek közösüléssel való beteljesedését. Élvezi, ha simogatják, cirógatják és csókolgatják.

2. A 10. és a 18. nap között a fiatal nő fázisában van. Ez a termékeny időszaka, amikor a legnagyobb a fogamzás valószínűsége. Ebben a fázisban valamelyik petefészkéből kiszabadul egy petesejt, amely végighalad a petevezetéken, készen az esetleges megtermékenyítésre. Ebben az időszakban a nő készen áll a sok orgazmust nyújtó szenvedélyes szeretkezésre és a különböző szeretkezési helyzetek felderítésére.

3. A 18. naptól a menstruációt megelőző 4. napig a nő a középkorúak fázisában van, amely a meditáció, a befelé forduló elmélkedés és a felszabadulás fázisa. A meghittség elmélyítését és a spirituális emelkedettséget szolgáló tantrikus módszerek szerinti szeretkezés lelki táplálékot nyújt számára.

mceBlockPasteEnd

4. A menstruáció kezdete előtti negyedik naptól a menstruáció kezdetéig jelentkezik a menstruáció előtti fellobbanás. Ez hasonló a halál előtti állapothoz, amikor az összes életenergia összegyűlik, hogy a kreativitás még egy utolsó kitöréssel fellángolhasson. Ez a kreativitás magában hordozza mindazt, amit a nő az elmúlt hónap során átélt. Ha nem élte ki a lehetőségeit, a potenciálját, akkor fizikailag és lelkileg esetleg boldogtalannak, szerencsétlennek fogja érezni magát. Ha szabadon ki tudta élni energiáit, akkor az életerő hirtelen kirobbanása valamilyen erőteljes megnyilvánulásra fogja késztetni – például nekilát a tavaszi nagytakarításnak, ráugrik a férjére vagy partnerére a szenvedélyes szex iránti vágyában, vagy művészi vállalkozásokba kezd.

5. A menstruáció kezdetekor a hormonszintek hirtelen csökkenése és energiaveszteség következik be. A méh belső burka, amelynek rendeltetése az volt, hogy egy lehetséges új élet fészke legyen, kilökődik, és a jónin keresztül kifolyik a testből. Ez a pusztulás, a halál, az elengedés fázisa. Ebben a fázisban a nőnek pihennie és meditálnia kell, mélyen el kell lazulnia a hullámvölgyben, hogy ott megtisztulhasson minden olyan tisztátalanságtól, ami az elmúlt hónap során gyűlt össze. A menstruáció első két napján gyakran jelentkezik fájdalom a hát alsó részében, görcs léphet fel a méhben, és fájás a lábakban. Ezek a tünetek egyértelmű jelzései a szervezetnek, és azt jelentik, hogy ideje pihenni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top