Egészség

A túlzásba vitt edzés kicsinálja a szívet

12 vizsgálat áttekintése alapján jutottak erre az eredményre kutatók.

Ha nap nap után elmegyünk a falig edzés terén, az toxikus hatással lehet a szívünkre, és megnöveli az abnormális fibrilláció kockázatát, ami végül stroke-hoz vagy szívelégtelenséghez vezethet, állapították meg 12 vizsgálat elemzése alapján kutatók. 

Mielőtt azonban bárki megnyugodva terülne el a kanapén, hogy a testmozgás, lám, milyen káros dolog, leszögezzük, hogy a fenti eredmény kizárólag a túlzásba vitt edzésre vonatkozik. Mint az élet szinte minden területén, a sportban is az arany középút, a józan mértékletesség az irányadó. A mérsékelten intenzív mozgásnak gyakorlatilag kizárólag jótékony hatása van a szervezetre. Javaslatok szerint egy felnőttnek heti 150 percnyi ilyen mozgást kellene végeznie ahhoz, hogy fitt és egészséges maradjon.

Nem kell Vasemberként hajtani
Nem kell Vasemberként hajtani

Extrém mértékű testedzésen azt értjük, amikor valaki naponta végez nagyon kimerítő, a szívet és az egész testet roppantul megterhelő edzést. Nehéz azonban megmondani, hogy ebben hol van a határ, és az egyéni különbségek is nagyok lehetnek. Nem véletlenül nem képes mindenki Vasember-versenyeken indulni.

 Forrás: livescience.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top