Egészség

A lombikprogram során is fontos a D-vitamin

Az utóbbi időkben bebizonyosodott, hogy a korábban szinte kizárólag a csontok épségének őrzőjeként ismert D-vitamin valójában az egész szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlen.

Még a meddőség kezelésében, a vetélés megelőzésében is szerepe van a D-vitaminnak, tárták fel kutatások. Egy vizsgálat szerint a meddő nőkben egyértelműen kimutatható a D-vitamin-hiány. 

Ez azonban sajnos nem azt jelenti, hogy a D-vitamin minden meddő nő menedéke lehet. A meddőség hátterében bonyolult, minden mindennel összefügg típusú folyamatok állhatnak, az okok részben pszichések, részben hormonálisak, részben immunológiai eredetűek lehetnek. A D-vitamin pótlása tehát segíthet a meddőség egyes eseteiben, de nem csodaszer, ami mindenkinél beválik.

A D-vitamin segíthet, de nem mindenkinek
A D-vitamin segíthet, de nem mindenkinek

A legújabb adatok szerint a D-vitaminnak fontos szerepe van a lombikprogram során az embrió megtapadásában és fejlődésében. A D-vitamin ugyanis segíti az anti-Müller-hormon – aminek alacsony szintje csökkenti a terhesség létrejöttének esélyét – termelődésének fokozását, így a komoly veszélyt jelentő vetélések megelőzésében is szerepet játszik.

Forrás: www.endokrinkozpont.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top