Egészség

Az acai bogyó 4 hatása az egészségre

Az egzotikus gyümölcs meglepően sok jótékony hatást tartogat az egészségünk számára.

 Az acai bogyó a Közép- és Dél-Amerikában honos acai pálmafákon terem. A brazilok évszázadok óta fogyasztják, leginkább a belőle készült levet, de mostanra már a bioboltok polcain nálunk is fellelhető az áfonyára hasonlító bogyó. Az acai tele van antioxidánsokkal, rostokkal és egészséges zsírokkal, így jó úton halad, hogy kiérdemelje a szuperétel címet.

Az acai bogyó 4 hatása az egészségre

 1. Jobb lesz tőle a szex

Az acai bogyó az egyik legjobb afrodiziákum. Az egész közérzetre, keringésre és energiára jó hatással van, így a szexuális teljesítményre is.

2. Öregedésgátló

A szőlőről és az áfonyáról ódákat zengenek, ha öregedésgátló hatásukról van szó. De az acai bogyó még őket is felülmúlja: tízszer annyi antioxidánst tartalmaz, mint a szőlő, és kétszer annyit, mint az áfonya. Ezek az anyagok csökkentik az oxidatív stressz hatását a bőrre, azaz lassítják annak öregedését.

3. Segíti a fogyást

Az acai bogyó több okból is segít megszabadulni a fölös kilóktól: pörgeti az anyagcserét, méregteleníti a szervezetet, mindeközben pedig alacsony a cukortartalma, és kiválóan laktat.

4. Jobban alszol tőle

Keringésjavító hatásának hála, ha lefekvés előtt megiszol egy pohár acailevet, nyugodtan végigalszod majd az éjszakát.

Forrás: YogiApproved

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top