Egészség

Ez a természetes édesítő jót tehet az agyadnak is

Míg a fehér cukrot az ördög találmányaként tartjuk számon, addig ez a természetes édesítő még jó hatással is lehet agyunkra.

Egy ideje már tombol a cukormizéria, amikor is időről időre kiderül, hogy egy egészségesnek hitt cukorfajta mégsem jó, és az ember már tényleg nem tudja eldönteni, hogy mi kerüljön a piskótába, kristály, por, nád, barna, kókusz és még sorolhatnánk.

Az azért már eléggé biztos, hogy a hagyományos kristálycukor maga a “fehér méreg”, ezért nem meglepő, hogy a tudatos háziasszonyok az alternatív édesítés felé fordulnak. Ha már eddig is szerettük az amerikai palacsinta tetején az aranybarna, sűrű juharszirupot, akkor van egy jó hírünk: ez a cukorfajta kimondottan egészséges lehet az agynak.

Ez a természetes édesítő jót tehet az agyadnak is

Persze csakis a jó minőségű, színtiszta juharszirupra igaz ez. Ebben ugyanis rengeteg az áldásos antioxidáns – pro tipp: minél sötétebb színű a szirup, annál egészségesebb!

A juharszirup javítja a kognitív funkciókat, segíthet harcolni az Alzheimer-kórral, és megvédheti az agysejtek két fontos proteinjét. Ez persze nem azt jelenti, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül önthetjük magunkba az édes szirupot, hiszen a jótékony hatások ellenére a juharszirup még mindig egy cukorfajta, ami nagy mennyiségben káros lehet az egészségre.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top