Egészség

Ez történik az agyaddal, mikor új edzésformába kezdesz

Érdemes belevágni valami új mozgásba, nem csak azért, hogy kilépjünk a komfortzónánkból, hanem hogy megőrizzük az agyunk egészségét.
Ez történik az agyaddal, mikor új edzésformába kezdesz

 Ha letetted a voksod egy bizonyos edzésforma mellett, és nem is tágítasz tőle, fennáll az esélye, hogy mivel újra és újra csak ugyanazokat az izmokat mozgatod át, a fejlődés egy idő után alábbhagy. Kiderült, hogy ugyanez igaz az agyra is.

 Ragaszkodni a bevált módszerhez, amit megszoktál, megtanultál, és amiben jó is vagy, kényelmes, de a folyamatos fejlődéshez kevés. Új edzések, gyakorlatok kipróbálása viszont nem csak a testedre, hanem az agyadra is jó hatással lesz: segíthet a növekedésében és a fejlődésében. Bár az agy végleges méretét a 20-as évek elejére eléri, ha új mozgáskészségeket fejlesztesz, azzal akár még felnőtt korban is növelheted a motoros kéreg méretét.

Az agynak kihívást jelent új mozdulatok elsajátítása és megjegyzése. Ennek hatására nőhet a szürkeállomány, ami az információ befogadásáért és feldolgozásáért felelős. Sőt, még a neuronok közötti kommunikáció is javul, és gyorsabb lesz. 

Szóval a folyamatos kihívástól nemcsak a tested lesz feszesebb, hanem az agyad is tovább marad éles!

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top