Egészség

3 meglepő dolog, amit kerülj el, ha pikkelysömöröd van

A pikkelysömör már önmagában is elég bosszantó, ezért ha nem akarsz tovább rontani a helyzeten, az alábbi három dolgot messziről kerüld el!
3 meglepő dolog, amit kerülj el, ha pikkelysömöröd van

 A pikkelysömör kialakulásakor vöröses, fehéren hámló, viszkető foltok jelennek meg a bőrön. Ennek a gyakori bőrbetegségnek az okai meglehetősen összetettek: egyaránt okozhatja genetikai hajlam, bőrirritáció, gyulladás a szervezetben, májbetegség, cukorbetegség, gyenge immunrendszer és mindezek kombinációja. Ha éppen megtalált téged ez a bosszantó betegség, mindenekelőtt türelemre lesz szükséged, hiszen akár hónapokig is tarthat, mire az összes folt eltűnik! Addig is van pár tényező, amire fokozottan figyelj, hiszen akár ronthat is a pikkelysömörödön!

1. Stressz

Egy fokozottan stresszes időszak akár a pikkelysömör fő kiváltója is lehet. Ha pedig már megtörtént a baj, és várjuk, hogy elmúljon a betegség, a legrosszabb, amit tehetünk, hogy továbbra is stresszeljünk. Az immunrendszert a stressz ugyanis még tovább gyengíti, így nem biztosít majd megfelelő táptalajt a gyógyuláshoz.

2. Alkohol

Számos kutatás született az alkohol és a pikkelysömör összefüggéséről: ezekből az is kiderül, hogy a kettő kapcsolata főleg a nőknél erősebb. Az egyik ilyen szerint azok a nők, akik heti kettőnél többször fogyasztanak alkoholt (főleg sört) nagyobb eséllyel néznek szembe az olyan bőrbetegségekkel, mint a pikkelysömör.

3. Hideg, száraz levegő

A hideg és alacsony páratartalmú levegő a bőr kiszáradásához vezet, ami a pikkelysömör gyógyulásának szempontjából kifejezetten káros. Zuhanyzás után három percen belül használj testápolót, így összekeveredve a még bőrön maradt vízzel, extraerősen hidratáljon.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top