Egészség

Ez az egy szokás a felére csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét

Egy új tanulmány szerint, elég egy kis mozgás és máris 50 százalékkal csökkentettük az időskori Alzheimer-kór kialakulását!

 A Journal of Alzheimer Disease’s folyóiratban megjelent tanulmány szerint a mozgással ne hagyjunk fel idős korunkban sem, sőt! Ugyanis az olyan tevékenységek, mint a séta, a tánc, vagy akár a kertészkedés rendszeres űzése akár 50 százalékkal csökkenti az Alzheimer-kór kialakulását.

Ez az egy szokás a felére csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét

 A tanulmányban leírt kutatásban 876 ember vett részt, akik életmódját 30 éven keresztül vizsgálták. Amikor az átlagéletkor elérte a 78-at, a résztvevőknek egy memóriatesztet kellett megoldaniuk, mialatt MRI-felvételeket készítettek az agyműködésükről. Az eredményt összevetették az illető mozgási és kalóriabeviteli szokásaival, így jutottak arra a következtetésre, hogy akik csak egy kicsit többet mozogtak – és itt tényleg nem feltétlenül edzésre, hanem olyan mindennapi tevékenységekre gondolunk, mint a séta, kertészkedés, takarítás – azok agyműködése jelentősen jobb képet mutatott, mint azoké, akik régóta hanyagolták az aktív életmódot.

Tudj meg még többet az Alzheimer-kórról az NLCafén:

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top