Egészség

Fél karral is falat mászik a 19 éves lány

A fél karral született lányt semmitől sem tartja vissza a végtaghiány.

Születési rendellenessége ellenére Sianagh Galagher már kilenc éve hódol a falmászás szenvedélyének.

A 19 éves éves Sianagh egész életében nehézségekkel küzdött, hiszen neki sokkal macerásabb volt megtanulni bekötni a cipőjét, vagy felütni egy tojást. Ezek alapján azt gondolnánk, hogy a falmászás az utolsó dolog, amibe egy félkarú ember belevág, de Sianagh mégis tett egy próbát.

Valójában az első perctől nagyon ügyes volt. “Ez volt az első alkalom az életemben, amikor jónak bizonyultam egy sportban – meséli. – Korábban, ha felmerült valamilyen sport, rögtön az jutott eszembe, hogy nem leszek képes rá, vagy biztosan béna leszek. De a mászás más.”

Ügyesebb egy karral, mint mások kettővel
Ügyesebb egy karral, mint mások kettővel

Sianagh 16 éves kora óta tagja a brit csapatnak, azóta versenyez is. Tavaly nyerte első aranyérmét egy brit versenysorozatban. Jelenleg heti öt napon edz, és 2020-ban ott lesz a tokiói paralimpián. “Már a gondolat is izgalommal tölt el. Csak most jöttem rá, hogy ugyanolyan vagyok, mint bárki más. Csak nekem eggyel kevesebb karom van.”

Forrás: nypost.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top